Το να είσαι φοιτητής είναι υπέροχο… από πολλές απόψεις! Κυρίως γιατί στα φοιτητικά σου χρόνια είσαι ελεύθερος να ερευνήσεις, να αμφισβητήσεις και να δημιουργήσεις σύμφωνα με τα δικά σου θέλω. Κάπως έτσι θα φτιάξεις τις δικές σου αναμνήσεις και κάποιες φορές, μπορεί να χαράξεις κι ένα δρόμο τον οποίο θα περπατήσουν κι άλλοι μετά από εσένα, όταν θα φτάσει η ώρα να ζήσουν τη φοιτητική τους ζωή.

Έτος σταθμός για το Alexander College, όπου οι φοιτητές χάραξαν έναν καινούριο δρόμο, προς όφελος των μετέπειτα γενεών, είναι το 2016. Τότε πραγματοποιήθηκε, το όραμα, για δημιουργία μιας φοιτητικής ένωσης, δυναμικής και διεκδικητικής που θα μπορούσε να επιλύσει τα οποιαδήποτε φοιτητικά ζητήματα, θα ενημέρωνε και θα ευαισθητοποιούσε τη φοιτητική κοινότητα, ενώ παράλληλα θα πρόσθετε όμορφες φοιτητικές αναμνήσεις ενώνοντας τους φοιτητές όλων των κλάδων.

Με λίγα λόγια, αυτή ήταν η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού στη φοιτητική ζωή, που σημαίνει, αμέτρητες γνωριμίες, τεράστιες παρέες, ομαδικό διάβασμα και ανταλλαγή σημειώσεων, συνελεύσεις, πολλά γέλια και τελικά, ένα σωρό εμπειρίες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σου.

Εμπνευστής και πρωτεργάτης του Student Union of Alexander College (SUAC), είναι ο Γιώργος Παντελίδης – Supervisor των φοιτητών του Alexander College, ο οποίος μαζί με τους τότε φοιτητές Ανδρέα Προδρόμου και ΣωτήρηΠιερή, οργάνωσαν τα πράγματα και τα οδήγησαν προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε οι σκέψεις και το όραμα να γίνουν πράξη.

Μόλις πέρσι, η Φοιτητική Ένωση Alexander College, δημιούργησε το 1ο φοιτητικό κανάλι της Λάρνακας, το SUAC TV. Μέσα από τις εκπομπές οι «καναλάρχες» Αντριάνα, Λαζαρία, Νάσια και Κυριάκος, μας ψυχαγωγούν με έξυπνο χιούμορ και καλή διάθεση. Περισσότερα για το SUAC TV, μάθετε εδώ.

Αυτό το ονομάζεις «εξέλιξη», το αποκαλείς δημιουργικότητα και δημιουργία!

Ο Ανδρέας Προδρόμου, ο πρώτος Πρόεδρος του SUAC, παραμένει #diplasou και εξιστορεί τα πράγματα, όπως ακριβώς έγιναν:

«Έτος 2016, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για τους φοιτητές του Alexander College αφού είχαν τεθεί τα θεμέλια για την δημιουργία μιας ένωσης, της οποίας σκοπός ήταν η προώθηση των συμφερόντων των φοιτητών και ταυτοχρόνως να δώσει φωνή στους φοιτητές του Alexander College.

Έκτοτε, η Φοιτητική Ένωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Επαρχία Λάρνακας, αφού μέσα από τις κοινωνικές της δραστηριότητες και διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων αναδεικνύει τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

Η ίδρυση της Φοιτητικής Ένωσης του  Alexander College εν έτη 201 6, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την επαρχία της Λάρνακας, αφού ήταν η πρώτη ενεργή φοιτητική ένωση της Επαρχίας. Το έργο που επιχειρούσε το τότε φοιτητικό συμβούλιο δύσκολο και τα εμπόδια πολλά, ωστόσο η θέληση ήταν ακόμη πιο μεγάλη. Με το σύνθημα ‘μαζί μπορούμε-together we can’ ήταν πλέον θέμα χρόνου να δοθεί ώθηση στους φοιτητές του Alexander College για περαιτέρω δραστηριοποίηση τους στις ενέργειες του φοιτητικού συμβουλίου, αφού ο καθένας συνείσφερε το λιθαράκι του για την εδραίωση της φοιτητικής ένωσης στην Επαρχία Λάρνακας.

Η δημιουργία ομίλων μεταξύ άλλων κινηματογράφου, φωτογραφίας και της πρώτης καλαθοσφαιρικής ομάδας του Κολλεγίου είχαν ως αποτέλεσμα την ενεργή εμπλοκή των φοιτητών, γεγονός το οποίο έμοιαζε αρχικά ως ένα άπιαστο όνειρο. Η φοιτητική ένωση ενεργούσε πλέον ως μια οικογένεια, στην οποία οι διακρίσεις και ο κοινωνικοοικονομικός αποκλεισμός δεν είχαν χώρο. Φοιτητές απερχόμενοι από διαφορετικές φυλές, θρησκευτικές πεποιθήσεις ή/και προσανατολισμό ενεργούσαν ως μια ενιαία μονάδα.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη και τη δράση της Φοιτητικής ‘Ένωσης Alexander College, από την ημέρα της ίδρυσης της μέχρι και σήμερα ως επίσης και το έργο που επιτελεί το εκάστοτε φοιτητικό συμβούλιο, μόνο περηφάνια και δέος μπορεί προκαλέσει. Η ανιδιοτελής προσφορά και οι  ατέλειωτες ώρες δουλείας αποδίδουν καρπούς καθημερινά αφού η ιδέα και η φλόγα της Φοιτητικής Ένωσης παραμένει άσβεστη.  Το μέλλον είναι εκεί και σας ανήκει».

Η φοιτητική ζωή, λοιπόν, σου δίνει άπειρους λόγους για να μην θέλεις να τελειώσει ποτέ! Όσοι από εμάς το ζουν ή το έχουν ζήσει, ξέρουμε ότι μέσα από τις σπουδές γνωρίζουμε τον κόσμο, τους άλλους, τους γύρω μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η φύση του φοιτητή παραμένει η ίδια γιατί, σχεδόν πάντα, ο φοιτητής είναι συνυφασμένος με την εξέλιξη.

Έτσι και το SUAC συνεχίζει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει. Πέντε χρόνια μετά, έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα, εντάχθηκε στην Π.Ο.Φ.Ε.Ν, ως η πρώτη φοιτητική ένωση της Λάρνακας.

Ο νυν Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Μιχάλης Σολωμού, ο οποίος εργάστηκε γι’ αυτήν την εξέλιξη, κάνει τη δική του παρέμβαση:

«Πάνε κιόλας πέντε χρόνια από την ίδρυση της φοιτητικής ένωσης Alexander College. Ξεκίνησε από δύο άτομα, τον Γιώργο Παντελίδη και Αντρέα Προδρόμου. Όπως κάθε αρχή και δύσκολη, και σ’ αυτήν την περίπτωση βρήκαν πολλές δυσκολίες. Ξεκίνησαν από το μηδέν, με φιλοδοξίες και πολλές προσπάθειες. Έτσι, υπάρχει σήμερα η φοιτητική ένωση και συνεχίζουμε να το μεγαλώνουμε όσο μπορούμε, παρόλο που οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Εγώ διετέλεσα Αναπληρωτής Πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 20 και τώρα είμαι στη θέση του Προέδρου, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020 – 21, ακόμα μια χρονιά δηλαδή, που λειτουργεί ιδιόμορφα χάρις στην πανδημία.

Για να είμαστε εδώ, όμως, και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να  πετυχαίνουμε πράγματα, υπάρχουν άτομα που δουλεύουν και μας βοηθούν: ο Άγγελος, η Χρύσω, η Μαρίνα και ο Γιώργος, που σε κάθε μας απόφαση είναι εκεί μας στηρίζουν ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο. Μετά από πέντε χρόνια, η φοιτητική ένωση πέτυχε τον μεγαλύτερό της στόχο που έχει θέσει, την ένταξή της στην Π.Ο.Φ.Ε.Ν. Πλέον, είμαστε η πρώτη φοιτητική ένωση στη Λάρνακα που είμαστε επίσημα αναγνωρισμένη και συνεχίζουμε. Επόμενος μας στόχος είναι να γίνουμε Σωματείο.

Πόσο ωραίο είναι να νιώθεις ότι οι φίλοι των φοιτητικών σου χρόνων είναι «οικογένεια» και το δεύτερό σου σπίτι! Είναι ωραίο να βλέπεις τους κόπους σου να σε ανταμείβουν, εσένα και όσους άλλους δούλεψαν σκληρά για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».