Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις τι θα σπουδάσεις! Η συγκυρία είναι δύσκολη, δεν λέω, εμπόδια μπαίνουν στο δρόμο σου πριν ακόμα ξεκινήσεις. Μην τα παρατάς, κάνε την πρόκληση ευκαιρία. Κινήσου με ασφάλεια, σπούδασε στην Κύπρο και πάρε πτυχίο αγγλικού πανεπιστημίου.

Κλίνεις προς τον οικονομικό κλάδο; Ακόμα καλύτερα… ένας κλάδος all time classic, που δεν απογοητεύει κανέναν…γιατί; Συνοψίσαμε για εσένα 5 + 1 λόγους, για να δεις ότι αξίζει τον κόπο να σπουδάσεις Διοίκηση Επιχειρήσεων.

1 Πολλαπλές δυνατότητες εργοδότησης

Σου προσφέρει πολλές και πολλαπλές δυνατότητες εργοδότησης, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.  Το πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, θα σου ανοίξει πολλές «πόρτες» επαγγελματικής αποκατάστασης, σε όλους τους τομείς, τοπικά, αλλά και διεθνώς, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ένα εχέγγυο, ο άσσος στο μανίκι σου για μια επιτυχημένη καριέρα. Αρκεί μόνο να έχεις και δυναμικό χαρακτήρα με ηγετικές ικανότητες. Αυτό θα σε κάνει, άλλωστε, να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους.

2 Ευρύ φάσμα επιλογών για μεταπτυχιακές σπουδές

Σου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για μεταπτυχιακές σπουδές. Το συγκεκριμένο πτυχίο θα αποτελέσει τη βάση σου για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα ευρύτατο φάσμα επιστημονικών πεδίων και άλλων κλάδων, όπως για παράδειγμα, μάρκετινγκ, λογιστική, χρηματιοικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων, project management, entrepreneurship, human resource management κτλ. Μην σκέφτεσαι μονόπλευρα, λοιπόν, άνοιξε το δρόμο για νέους κλάδους.

3 Αναπτύσει την κριτική σου σκέψη και σε εμπλουτίζει με νέες ιδέες

Ο κλάδος Διοίκησης, θα αναπτύξει την κριτική σου σκέψη και θα σε εμπλουτίσει με νέες ιδέες. Το πτυχίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αναπτύσσει την κριτική και αναλυτική σκέψη, η οποία είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε επιτυχημένη καριέρα στον τομέα των επιχειρήσεων, και κυρίως στην επιχειρηματικότητα (entrepreneurship), που αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό για τo μέλλον των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

4 Διδάσκεσαι  μεγάλη γκάμα μαθημάτων

Τέταρτο, ενώ θα σπουδάζεις, θα διδάσκεσαι μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων, η μελέτη των οποίων θα σε εξοπλίσει με γνώσεις για να γίνεις εσύ ένας επιτυχημένος μελλοντικός μάνατζερ. Τα μαθήματα αυτά, εκτός από, εννοείται, τη διοίκηση επιχειρήσεων, είναι τα Οικονομικά, η Λογιστική, τα Χρηματοοικονομικά, το Μάρκετινγκ, η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Management), Operations Management, Project Management, Strategic Management, Supply Management, Entrepreneurship, κ. ά. που θα γνωρίσεις στην πορεία.

5 Αποκτάς επιπλέον δεξιότητες και γνώσεις

Θα αποκτήσεις επιπλέον δεξιότητες και γνώσεις, μεταβιβάσιμες δεξιότητες, όπως ονομάζονται (transferable skills), που θα σου είναι απαραίτητα στην μελλοντική σου καριέρα, και ζητούν οι περισσότεροι και σοβαρότεροι εργοδότες. Αυτές οι δεξιότητες είναι σχετικές με την παρουσίαση (presentation skills) μπροστά σε κοινό, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (IT skills), η συγγραφή (writing skills), κ.ά. Μην το γελάς, αυτά είναι τα «κλειδιά» που θα σου ανοίξουν τις πόρτες που λέγαμε πριν.

6 Σύγχρονες μορφές διδασκαλίας

Τέλος και πολύ σημαντικός λόγος είναι οι σύγχρονες μορφές διδασκαλίας. Η ακαδημαϊκή ομάδα, πρέπει να αποτελείται από έμπειρους καθηγητές, οι οποίοι να διαθέτουν μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη στους τομείς που διδάσκουν. Η διδασκαλία πρέπει να γίνεται σε μικρές ομάδες, έτσι ώστε να αναπτύξεις φιλικές και οικείες σχέσεις με όλους (καθηγητές και συμφοιτητές). Μόνο τότε, θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν και να σε στηρίξουν όταν το χρειάζεσαι.

Κάνε τη σωστή επιλογή. Εάν η Διοίκηση είναι ο κλάδος που σε ενδιαφέρει, το Alexander College, σε Λάρνακα και Πάφο, σου προσφέρει αυτή την επιλογή και μπορεί να υποστηρίξει όλα τα παραπάνω. Σπουδάζεις στην Κύπρο, παίρνεις πτυχίο αγγλικού πανεπιστημίου (Canterbury Christ Church University) και πας όσο πιο μακριά θέλεις…!