Λάρνακα: Η πόλη σου για να σπουδάσεις!

Η λέξη φοιτητής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πιο ευχάριστα και πιο ανέμελα χρόνια στη ζωή μας. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, μας ενδιαφέρει πλέον, όχι μόνο ο τίτλος σπουδών που θα αποκτήσουμε, αλλά και η πόλη στην οποία θα σπουδάσουμε. Τον φοιτητή ενδιαφέρει η ψυχαγωγία, ενώ το γονιό, το χαμηλό κόστος. Όπως και να ‘χει, εμείς πιστεύουμε ότι η Λάρνακα είναι η πόλη με προοπτικές και εξέλιξη, η νέα φοιτητούπολη του νησιού, πολλά υποσχόμενη και ιδανική για σπουδές.

1 Σπούδασε στη Λάρνακα και απέκτησε πτυχίο ή μεταπτυχιακό από Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε μόνο 3 χρόνια

Αν ακόμη σε προβληματίζει για το αν ένας τίτλος σπουδών στα πάτρια εδάφη αντιστοιχεί με παρόμοιους του εξωτερικού, μάθε πως το Alexander College στη Λάρνακα προσφέρει ισάξιους και ανώτερους τίτλους σπουδών με διεθνή αναγνώριση από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το Alexander College είναι σε στενή συνεργασία με το Canterbury Christ Church University (CCCU).  Όλα τα προγράμματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, είναι πανομοιώτυπα με τα προγράμματα που προσφέρει το CCCU.

2 Σταυροδρόμι των πόλεων – εύκολες συγκοινωνίες

Οργανωμένα, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς πολυπλοκότητα λεωφορεία είναι στη διάθεσή σου για να εξερευνήσεις την πόλη χωρίς να ανησυχείς αν θα χαθείς ή για να πας σε άλλες πόλεις για να επισκεφθείς φίλους. Επίσης στη Λάρνακα οι υπηρεσίες είναι εύκολα προσβάσιμες καθώς νοσοκομία, κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη κ.α βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Η Λάρνακα αποτελεί κεντρικό σημείο στη συμβολή μεταξύ των αυτοκινητόδρομων για Λευκωσία, ελεύθερη Αμμόχωστο και Λεμεσό.

3 Χαμηλό κόστος σπουδών και καθημερινής ζωής

Ο φοτητής τι ζητά; Φτηνό ενοίκιο και χαμηλό κόστος ζωής. Στη Λάρνακα

Θα βρεί αυτό που ζητά καθώς τα ενοίκια βρίσκονται σε πολύ καλές τιμές και πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου. Επιπλέον, τα δίδακτρα είναι σαφώς μειωμένα, ενώ παράλληλα το κόστος διαβίωσης ελαχιστοποιείται.

4 Νεανική πόλη- Αναπτυσσόμενη στον τομέα της φοιτητικής ζωής’

Η Λάρνακα είναι μια αναπτυσσόμενη  πόλη όσον αφορά τις τοπικες παροχές και υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, στον τομέα διασκέδαση – ψυχαγωγία αποκτά τη δική της θέση, μπορώντας πλέον να ανταγωνιστεί και τις υπόλοιπες πόλεις του νησιού.

Πλέον, το Μακένζι αποτελεί το No 1 προορισμό της πόλης για βραδινή διασκέδαση (και όχι μόνο), ενώ παράλληλα το κέντρο δυναμώνει και υποδέχεται νέες αφίξεις σε καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια. Η πλατεία Ερμού και Στοά Αγίου Αντωνίου, έγιναν πλέον, hot spot για χειμώνα και καλοκαίρι, προσφέροντας πολλές και διαφορετικές επιλογές ψυχαγωγίας.

5 Ποιοτική Ψυχαγωγία

Θέατρα, μουσεία και άλλα μέρη ψυχαγωγίας μπορείς να επισκεφτείς για να εμπλουτίσεις ιστορικά τις γνώσεις σου ανακαλύπτοντας την κουλτούρα του νησιού. Το μουσείο Πιερίδη, το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη, το Mεσαιωνικό Kάστρο, o εκδρομικό χώρος στονTεκκέ και δίπλα το Τέμενος Χαλά Σουλτάν, το ιστορικό Κίτιον, η εκκλησία Αγίου Λαζάρου και Παναγίας Αγγελόκτιστης, περιλαμβάνονται στη λίστα με τα μνημεία της πόλης μας, του πολιτισμού και της κουλτούρας μας. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια, η πόλη μας υποδέχτηκε εστίες πολιτισμού, αλλά και νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες.

6 Ζεστή και Φιλόξενη πόλη

Η Λάρνακα είναι μια μικρή σε μέγεθος πόλη και αυτό κάνει τους κατοίκους της πιο φιλόξενους, δημιουργώντας ένα κλίμα οικείο για κάθε νέο επισκέπτη. Αυτό είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, που λειτουργεί ως πλεονέκτημα και την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του νησιού. Επομένως, μετατρέπεται χρόνο με χρόνο σε μια φοιτητούπολη… σε μια ζεστή και φιλόξενη πόλη.

7 Ευκαιρίες εργοδότησης

Τα τελευταία χρόνια γίνονται στη Λάρνακα σημαντικά και σταθερά βήματα προόδου στον τουριστικό και επενδυτικό τομέα. Η Λάρνακα είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει. Έτσι, δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες εργοδότησης για τους φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάζουν και να δουλεύουν ταυτόχρονα. Τέλος, η Λάρνακα προσφέρει θέσεις εργασίας και για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και αυτό οφείλεται στην συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη.