Ο Αλέξανδρος Βαρνάβα σπουδάζει στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Canterbury Christ Church University, που στην Κύπρο προσφέρεται μόνο στο Alexander College στη Λάρνακα.

Μας μεταφέρει την εμπειρία του από το πρώτο έτος σπουδών του στο Alexander College, σ’ έναν κλάδο πολύ «δημοφιλή» που προσφέρει σπουδαίες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Η Βρετάνια προσφέρει πτυχία και μεταπτυχιακά, τα οποία αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Οι απόφοιτοι, λοιπόν, έχουν την ευκαιρία να εργαστούν όχι μόνο στην χώρα τους αλλά και όπου αλλού το επιθυμούν.

Στις μέρες μας, λόγω της ασταθούς οικονομίας, αλλά και της πανδημίας, πολλοί επιθυμούν να επιλέξουν την Κύπρο για τις σπουδές τους.

Θεωρώ ότι μια σωστή επιλογή είναι να επιλέξουν για τις σπουδές τους το Alexander College, το οποίο προσφέρει τριετή φοίτηση, δίνοντας την ευκαιρία στους αποφοίτους να εισέλθουν στον επιχειρηματικό κόσμο ταχύτερα. Η συνεργασία του Alexander College με το βρετανικό πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University, διασφαλίζει στους φοιτητές ένα πετυχημένο, επαγγελματικό μέλλον.

Καλωσορίζω, λοιπόν, όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και τους εύχομαι καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία! Οι δικές μου εμπειρίες ελπίζω να τους βοηθήσουν!

Στην ζωή μου πάντα υπήρχε ο κλάδος της «Διοίκησης Επιχειρήσεων» και θα σας εξηγήσω γιατί…

Επηρεασμένος από τους γονείς μου οι οποίοι εργάζονται σ’ αυτόν το κλάδο, έτσι κι εγώ ήθελα να γίνω μέρος του. Όμως, στην πορεία αντιλήφθηκα ότι η διοίκηση επιχειρήσεων είναι ένας πολύ μεγάλος επαγγελματικός χώρος, ο οποίος αποτελείται από πολλά πεδία. Όταν ξεκίνησα την έρευνα για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, μου κίνησε το ενδιαφέρον η λογιστική και τα οικονομικά. Δυο παράγοντες που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτούς.

Στο λύκειο συνδύασα τα μαθήματα που θα ακολουθούσα, έτσι ώστε να καλύψω όλες τις απαιτούμενες γνώσεις. Έτσι, λοιπόν, στο σχολείο ακολούθησα Ενισχυμένα Μαθηματικά, Λογιστική, Πολιτική Οικονομία και Αγγλικά. Με αυτή την επιλογή μαθήματων θα έπαιρνα τις απαιτούμενες δεξιότητες που θα χρειαζόμουν για να θέσω τα σωστά θεμέλια. Μετέπειτα από πολλές ώρες συζήτησης με καθηγητές και συμβούλους, μου είχαν εισηγηθεί να ακολουθήσω σπουδές οι οποίες θα ήταν ευρύτερου περιεχομένου και θα μου παρείχαν γνώσεις οι οποίες θα οδηγούσαν σε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ο κλάδος του «Business Management» κάνει focus στην οργάνωση, την ανάλυση και τον προγραμματισμό διαφόρων τύπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Έτσι,  μου δίνει την ευκαιρία να διευθύνω λογιστικό γραφείο ή να παρουσιάζω οικονομικά σχέδια για την εξέλιξη μιας επιχείρησης και πολλά αλλά. Αυτό ακούγεται πολύ γενικό… αλλά κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω τον κλάδο.

Στο πρώτο έτος φοίτησής μου στο Alexander college και της τριβής μου με τα μαθήματα, κατανόησα ότι μια επιχείρηση για να λειτουργήσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά της, στο εξωτερικό περιβάλλον, στην οικονομία της χώρας που βρίσκεται ή ακόμα και σε άλλες οικονομίες χωρών.

Επίσης, στο πρώτο έτος έχω αποκτήσει τη δυνατότητα να αντιληφθώ τα υπέρ και τα κατά μιας επιχείρησης, να προβλέψω το μέλλον της, αλλά και να βρω τρόπους εξέλιξής της.

Αντιλαμβάνεστε πως η διοίκηση επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντική και έχει σοβαρό ρολό στην ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά και του κράτους. Φανταστείτε την σαν ένα συνδετικό κρίκο ο οποίος χρησιμοποιείται άμεσα μέσω των κλάδων της για την οικονομική ανάπτυξη, εξέλιξη και ορθή λειτουργία επιχειρήσεων, βιομηχανιών και κρατών. Είναι ένας τεράστιος κλάδος ο οποίος πάντα θα δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση για όσους αποφασίσουν να τον ακολουθήσουν.