Σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσεις τις σπουδές σου ή να αποκτήσεις μεταπτυχιακό, όμως σου φαίνεται ακατόρθωτο λόγω της πίεσης που αντιμετωπίζεις στη δουλεία σου; Αναρωτιέσαι κατά πόσο είναι εφικτό να συνδυάσεις την εργασία με την μελέτη;

Στην αρχή μπορεί να σε φοβίζει η ιδέα πώς θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις. Η ταυτόχρονη πραγματοποίηση ακαδημαϊκής και εργασιακής πορείας ίσως να σε απασχολεί.  Παράλληλα ανησυχείς πως με την εργασία και το διάβασμα θα απομακρυνθείς από τους φίλους και τους δικούς σου ανθρώπους.

Πίστεψε με, σε καταλαβαίνω και βρίσκω τους ενδοιασμούς σου λογικούς.  Σ’ αυτό το κείμενο θα μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να σπουδάσεις χωρίς να χρειαστεί να σταματήσεις από την δουλειά σου.

Σπούδασε σε ακαδημαϊκό ίδρυμα που σου προσφέρει πρωινή ή απογευματινή φοίτηση

Η φοίτηση όταν είναι τις απογευματινές ή πρωινές ώρες σου χαρίζει την ευκαιρία να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην εργασία σου, η οποία θα είναι το υπόλοιπο μισό της μέρας. Θα βρίσκεσαι λιγότερες ώρες στο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Επομένως, τις υπόλοιπες ώρες της μέρας, μπορείς να τις διαθέσεις δουλεύοντας, διαβάζοντας ή για να χαλαρώσεις.

Eπίσης, μπορείς να επιλέξεις μια «part time» δουλειά για να μειώσεις τις ώρες εργασίας σου. Έτσι, θα είσαι ανεξάρτητος οικονομικά, θα σπουδάζεις και θα παραμένει χρόνος για τους φίλους και την οικογένειά σου.

Αν ενδιαφέρεσαι για απογευματινή φοίτηση, το Alexander College σου προσφέρει πτυχία και μεταπτυχιακά με μαθήματα που γίνονται μόνο το απόγευμα, από Δευτέρα – Πέμπτη.

Απογευματινά μαθήματα έχουν οι πτυχιακοί κλάδοι Νομικής και Πληροφορικής με Ανάπτυξη ηλεκτρονικών παιχνιδιών καθώς και τα Μεταπτυχιακά στους ακόλουθους τομείς: Level 6 Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, MBA Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Ηγεσία και Διοίκηση, MBA Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση και MScΤουρισμός και Διοργάνωση Εκδηλώσεων.

Τέλος, απογευματινά μαθήματα γίνονται και για το Πιστοποιητικό Δημοσιογραφίας.

Επέλεξε ακαδημαϊκό ίδρυμα στην πόλη σου.

Θα σπουδάζεις στην πόλη σου και επομένως δεν θα επιβαρύνεσαι από έξοδα για ενοίκια, μεταφορικά κ.ά. Αυτή είναι η ιδανική λύση για άτομα που δουλεύουν και αναγκαστικά ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.  Αν μένεις μόνιμα στη Λάρνακα ή στην Πάφο το Alexander είναι η καλύτερη επιλογή για να σπουδάζεις και να δουλεύεις παράλληλα.

Παρόλα αυτά, αν μένεις σε άλλη πόλη (εκτός Λάρνακας και Πάφου) να ξέρεις ότι η Λάρνακα αποτελεί κεντρικό σημείο στη συμβολή μεταξύ των αυτοκινητόδρομων για Λευκωσία, ελεύθερη Αμμόχωστο και Λεμεσό.

Δημιούργησε ημερολόγιο

Οι υποχρεώσεις στη δουλειά καθώς και τα συνεχόμενα assignments στο πανεπιστήμιο σου τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Εσύ φρόντισε να είσαι πάντα οργανωμένος για να κρατήσεις τις ισορροπίες ανάμεσα στο ρόλο του εργαζόμενου και του φοιτητή. Ταξινόμησε τις προτεραιότητές σου και σημείωσε τες στο ημερολόγιο σου! Αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος αφού θα το έχεις συνεχώς μαζί σου για να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Να θυμάσαι πάντα τους στόχους σου και να μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Το ταξίδι σου θα είναι δύσκολο όμως καθόλου ακατόρθωτο.

Εκμεταλλεύσου τις «κενές» σου μέρες από την δουλειά

Τώρα που θα αρχίσεις το διάβασμα, οι ημέρες άδειας σου από την δουλειά θα σου φανούν «σωτήριες» καθώς θα έχεις απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή σου για να διαβάσεις με την ησυχία σου. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, το γεγονός αυτό και διάβασε όλα όσα έχεις διδαχθεί.  Προετοιμάσου κατάλληλα για τις επόμενες μέρες προχωρώντας στην ύλη για να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή πριν τις εξετάσεις. Είναι καλό επίσης, να ξέρεις ότι η αλλαγή παραστάσεων και η αλλαγή περιβάλλοντος πάντα βοηθά στην καλύτερη αφομοίωση των μαθημάτων. Το κλειδί προς την επιτυχία, όμως, είναι να εκμεταλλεύεσαι κάθε στιγμή της μέρας, μέχρι να πετύχεις το στόχο σου και να αποκτήσεις το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό σου.

Συχνά διαλείμματα και ισορροπημένη διατροφή

Είναι γνωστό ότι για να είμαστε πιο αποδοτικοί, χρειάζονται συχνά, μικρά διαλείμματα για ξεκούραση. Αυτά τα διαλείμματα μπορεί να είναι μια βόλτα με φίλους, γυμναστική, ή ακόμα και να χαλαρώσεις σπίτι, στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Μην αφήσεις την δουλειά και την μελέτη να σταθούν εμπόδιο στην ανάγκη σου να ξεσκάσεις από την ρουτίνα. Επίσης, να ξέρεις πως η  ισορροπημένη διατροφή και οι ικανοποιητικές ώρες ύπνου, θα βοηθήσουν να έχεις περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας σου… η οποία προβλέπεται απαιτητική και δύσκολη!

Η αλήθεια είναι ότι για όλα υπάρχει χρόνος, αρκεί να το θέλεις και να το τολμήσεις. Να θυμάσαι ότι, όσο αναβάλλεις κάτι, αυξάνονται οι πιθανότητες να μην γίνει ποτέ.

Οι σπουδές σου όμως, είναι το μέλλον σου, και αφορούν άμεσα την επαγγελματική σου επιτυχία. Πάρε, λοιπόν, τη σωστή απόφαση.

Εάν θα επιλέξεις σπουδές και εργασία, εμείς σε συγχαίρουμε που το τολμάς. Είσαι άτομο αποφασιστικό και σύντομα θα ανταμειφθείς.

#KeepUpTheGoodWork