Είναι γνωστό, το ρητό που λέει ότι αν αποφασίσεις να σπουδάσεις Νομική, τότε ο κλάδος σου προσφέρει «έναν παράδεισο επαγγελματικής σταδιοδρομίας». Αυτό είναι αλήθεια κι αν είσαι σε ηλικία σπουδών, ήρθε νομίζω η στιγμή να μάθεις τους λόγους και τους τρόπους που θα αποκτήσεις αυτό τον παράδεισο.

Επέλεξε ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής

Αν θα το κάνεις, κάνε το σωστά! Επέλεξε να σπουδάσεις σε έναν Νομικό κλάδο αναγνωρισμένο από το Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου, έτσι ώστε να μπορέσεις με την αποφοίτηση να αξιοποιήσεις το πτυχίο σου και να κάνεις τα πρώτα βήματα στη δικηγορία (εννοείται μετά την απαιτούμενη «άσκηση»).

Το πτυχίο Νομικής να είναι αγγλικού πανεπιστημίου

Κίνηση ματ! Εάν καταφέρεις να σπουδάσεις σε πανεπιστήμιο που προσφέρει πτυχίο Νομικής αγγλικού πανεπιστημίου – και πόσο μάλλον εάν οι σπουδές είναι στην Κύπρο –  τότε αυτό είναι κίνηση ματ! Το πτυχίο σου θα αναγνωριστεί διεθνώς και εσύ θα μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμα σε Κύπρο και εξωτερικό. Σημείωσε ότι θα είναι αναγνωρισμένο και στον δικηγορικό σύλλογο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ένα πτυχίο με κύρος

Όπως και να το κάνουμε ένα πτυχίο Νομικής σου προσφέρει κύρος και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους εργοδότες, οι οποίοι προτιμούν να εργοδοτούν άτομα με πτυχίο Νομικής. Αυτό θα σε βοηθήσει να μπεις πιο εύκολα στην αγορά εργασίας.

Απογευματινά μαθήματα

Πολλά πανεπιστήμια επιλέγουν τα μαθήματα του κλάδου Νομικής να διδάσκονται το απόγευμα ή να διδάσκονται και το απόγευμα. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι γιατί πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν τον Νομικό κλάδο ως δεύτερο πτυχίο. Είτε γιατί θέλουν να αποκτήσουν κι άλλες γνώσεις, είτε γιατί εκ των υστέρων αντιλαμβάνονται τα οφέλη του νομικού κλάδου. Ένα πτυχίο Νομικής είναι πάντα χρήσιμο, αυξάνει τις γνώσεις σου και – όπως είπαμε – και το prestige σου! Ακόμη, σου δίνει τη δυνατότητα, όσο σπουδάζεις να δουλεύεις τα πρωινά… άρα αυξάνει και το χαρτζιλίκι σου!

Διασύνδεση με πολλά γνωστικά αντικείμενα

Ένα πτυχίο στη Νομική θα σου δώσει την ελευθερία και θα σε ωθήσει να αναπτύξεις τις γνώσεις σου, γύρω από πεδία όπως είναι το διεθνές δίκαιο, το ιατρικό δίκαιο, την κοινωνιολογία, τα οικονομικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο δίκαιο των συμβάσεων. Εσύ μπορείς να επιλέξεις να ειδικευθείς σε ένα από αυτά, σ’ αυτό που αγαπάς περισσότερο και να κτίσεις καριέρα δικηγόρου στο πεδίο της επιλογής σου.

Ευκαιρίες καριέρας

Ένας φοιτητής νομικής λανθασμένα θεωρείται μόνο μελλοντικός δικηγόρος. Στην πραγματικότητα όμως, οι πόρτες που σου ανοίγονται μετά το πέρας των σπουδών είναι πολυάριθμες και εκτείνονται σε πολύ περισσότερα από όσα μπορείς ακόμα και εσύ ο ίδιος να φανταστείς. Πολύ απλά, μπορείς να γίνεις δικηγόρος, δικαστής, νομικός σύμβουλος, διπλωμάτης, υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού, νομικός διευθυντής, καθηγητής, να εργαστείς στο δικαστήριο σε γραμματειακές θέσεις, πολιτικός, διαμεσολαβητής, δημοσιογράφος, αστυνομικός, κ. ά. Στο χέρι σου είναι να επιλέξεις αυτό που θα αναδείξει καλύτερα τις δεξιότητές σου.

Πολλές θέσεις εργασίας

Νομίζω μετά από όλα αυτά που ανέφερα, δεν χρειάζεται καν να σου πω ότι με την αποφοίτησή σου θα βρεις πολλές θέσεις εργασίας ανοικτές και θα κληθείς να κάνεις εσύ την επιλογή για το πού θα δουλέψεις. Να θυμάσαι ότι ένας κλάδος που είναι συναφής με πολλά γνωστικά αντικείμενα, προσφέρει και πολλές επιλογές εργασίας.

Μια «διανοητική» πρόκληση

Να είσαι σίγουρος ότι σπουδάζοντας νομική, το μυαλό σου δεν θα αδρανήσει ποτέ! Και κατά τη διάρκεια των σπουδών, αλλά και μετά από αυτές, θα καλείσαι να λύνεις διαρκώς προβλήματα, θα βρίσκεσαι ενώπιων από προκλήσεις. Μη διαστάσεις, μάζεψε όλες τις γνώσεις και εμπειρίες σου και ρίξου στη μάχη!

Οι καθηγητές σου είναι το παν!

Αξίζει να σπουδάσεις Νομική γιατί θα έχεις δίπλα σου αξιόλογους επαγγελματίες, Νομικούς με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Σε παρακαλώ δώσε έμφαση σε αυτό και ψάξε το πριν επιλέξεις πού θα σπουδάσεις.

Επιτυχίες φοιτητών

Εκτός από τους καθηγητές, φρόντισε το Πανεπιστήμιο σου να φημίζεται και για τις επιτυχίες των φοιτητών του, πριν από εσένα. Οι φοιτητές είναι ο καθρέφτης που δείχνει την ποιότητα του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Εάν αυτά τα 10 σημεία, σε έπεισαν ή σε προβλημάτισαν, τότε ξεκίνησε να το ψάχνεις. Πτυχία Νομικής υπάρχουν πολλά, αλλά μόνο λίγα καλύπτουν όλα τα παραπάνω.

Εάν θέλεις να σπουδάσεις Νομική, σε αγγλικό πανεπιστήμιο αλλά μένοντας στην Κύπρο, τότε επέλεξε το Alexander College. Πάρε αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής του Canterbury Christ Church University, σπουδάζοντας στη Λάρνακα ή Πάφο.