Ο κλάδος της Λογιστικής, αποτελεί πόλο έλξης φιλόδοξων υποψηφίων που αναζητούν μια καλή ευκαιρία σταδιοδρομίας. Αν σκέφτεσαι να επιλέξεις μια τέτοια καριέρα, σου έχουμε ευχάριστα νέα! Μπορείς να διαβάσεις παρακάτω μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

Πολύ φιλόδοξο να ισχυρίζεσαι ότι ένα επάγγελμα θα έχει ευκαιρίες εργοδότησης και στο μέλλον, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι το μέλλον είναι απρόβλεπτο… Παρόλα αυτά, όταν μιλάμε για τη Λογιστική, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αενάως ένα επάγγελμα που εξελίσσεται.

Με τις ρίζες του να βρίσκονται βαθιά – στο πολύ μακρινό παρελθόν με τις πρώτες πράξεις και προσπάθειες συναλλαγής του ανθρώπου – ο κλάδος της Λογιστικής έρχεται σήμερα να επισκιάσει άλλα επαγγέλματα που υπήρξαν πολλά υποσχόμενα. Το κύριο χαρακτηριστικό του κλάδου είναι ότι εξελίσσεται παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, της τεχνογνωσίας, αλλά και των γνώσεων που κατακτά ο άνθρωπος και αφορούν τον κλάδο οικονομικών υπηρεσιών.

Οι προοπτικές εργασίας στον κλάδο αυτό είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα κάτοχοι πτυχίων διαφορετικών επαγγελμάτων καταφεύγουν όλο και πιο πολύ στη μελέτη και εξειδίκευση του εν λόγω επαγγέλματος.

Η εισοδηματική του κλίμακα φτάνει ΠΟΛΥ ψηλά

Έχεις πολλά να περιμένεις όσο αφορά το μισθό, αρκεί να το πιστέψεις και να δουλέψεις γι’ αυτό! Είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να προσφέρει από μεσαίο μέχρι και πολύ ψηλό εισόδημα ανάλογα με τα ακαδημαϊκά προσόντα του καθενός, την όρεξη για δουλειά, για αύξηση των γνώσεων του, αλλά και την προϋπηρεσία που θα αποκτήσει μέσα από τα χρόνια.

Δεν σταματάς να μαθαίνεις

Όσο υπάρχουν οι επιχειρήσεις και το εμπόριο, τα επαγγέλματα γύρω από τον κλάδο της Λογιστικής είναι ύψιστης σημασίας για την ευημερία των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και γενικά της οικονομίας ενός τόπου. Λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της τεχνολογικής ανάπτυξης ο κλάδος της Λογιστικής εξελίσσεται συνεχώς με νέες θεωρίες και νέα αναβαθμισμένα προγράμματα  που στόχο έχουν πάντοτε στη στήριξη και στην κερδοφορία της επιχείρησης.  Ξεκάθαρα μπορούμε να πούμε ότι είναι αναγκαία αυτή η εξειδίκευση σε όλους τους βαθμούς και τομείς της παγκόσμιας αγοράς και κατ’ επέκταση οικονομίας.

Θέσεις κλειδί σε έναν οργανισμό/ εταιρεία

Κανείς δεν σου υπόσχεται ότι η επαγγελματική σου πορεία θα είναι εύκολη, απλή και χαλαρή! Το κτίσιμο μιας καριέρας σε τέτοια επαγγέλματα, απαιτεί θυσίες.. Θυσίες που στην πορεία θα σου αποδώσουν εις διπλούν.

Όταν μια θέση εργασίας προσφέρει στο άτομο που την κατέχει υψηλούς μισθούς και ωφελήματα, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και υψηλές απαιτήσεις εκ μέρους των εργοδοτών. Η γνώση της λογιστικής, επί επιστημονικού περιεχομένου, δίνει σε κάποιον τα εφόδια να έχει τη σωστή εικόνα για την πορεία των εργασιών. Είναι, επομένως, θέση κλειδί για τον οργανισμό ή την εταιρεία. Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιχειρήσεων επενδύουν σεβαστά ποσά για να γίνουν πιο παραγωγικές και κερδοφόρες.  Βασικός μοχλός αυτής της επιτυχίας είναι οι κατάλληλα καταρτισμένοι υπάλληλοι που θα οδηγήσουν με τις γνώσεις και εμπειρίες τους τον οργανισμό σε υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας.

Η λογιστική διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία μιας επιχείρησης επειδή βοηθά στην παρακολούθηση των εσόδων και τις δαπάνες, διασφαλίζει τη συμμόρφωση με το νόμο και παρέχει στους επενδυτές, τη διοίκηση και την κυβέρνηση ποσοτικές οικονομικές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Ένας Λογιστής χρειάζεται παντώς καιρού και καταστάσεων

Η γνώση και η επιστήμη της λογιστικής μας παρέχει δεξιότητες και γνώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε έναν μεγάλο αριθμό κλάδων και επαγγελμάτων. Στην πραγματικότητα, αρκεί να υπάρχουν επιχειρήσεις στον κόσμο, και οι Λογιστές θα χρειάζονται πάντα. Αυτό που γίνεται σαφές στις μέρες μας και όχι μόνο, είναι ότι η λογιστική/χρηματοϊκονομική λειτουργία μέσα σε έναν οργανισμό αναλαμβάνεται όλο και περισσότερο από μια σειρά υπαλλήλων που προέρχονται από τομείς/κλάδους εκτός του λογιστικού επαγγέλματος.