Μια καριέρα στο χώρο της Φωτογραφίας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα συναρπαστική, εφόσον θα σας δώσει την ευκαιρία να εργαστείτε σε διαφορετικά περιβάλλοντα, με ανθρώπους καλλιτεχνικά «ανήσυχους» και δημιουργικούς.

Η φωτογραφία δεν αφορά μόνο τη λήψη καλών εικόνων, αλλά κάτι πιο βαθύ που δεν μπορεί να εκφραστεί με απλές λέξεις. Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που εκφράζει ιδέες και συναισθήματα χρησιμοποιώντας εικαστική γλώσσα. Οι εικόνες που αποτυπώνονται διατηρούν και εκφράζουν αυτό που θέλει να επικοινωνήσει ο φωτογράφος με το ακροατήριό του.

Θα έχετε ακούσει για πολλούς γνωστούς φωτογράφους που ήταν αυτοδίδακτοι. Έχουν μάθει μέσα από τα λάθη τους, αλλά και μετά από πολλούς πειραματισμούς. Το να είσαι αυτοδίδακτος, είναι κάτι αξιέπαινο βέβαια, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο.

Ως καθηγητής στο Alexander College, σας προτείνω να σκεφτείτε σοβαρά και βλέπετε ότι είναι η κλίση σας, να επιλέξετε σπουδές στον κλάδο Φωτογραφίας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών σας, διασφαλίζετε ότι μαζί με το πτυχίο σας θα αποκτήσετε τόσο τις δεξιότητες, όσο και τις γνώσεις που χρειάζονται για να εξελιχθείτε σε ένα επαγγελματία φωτογράφο.

Παρακάτω θα βρείτε τους λόγους γιατί αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ένα Πτυχίο Φωτογραφίας:

Θα κερδίσετε πολλές γνώσεις, από τους καθηγητές σας, αλλά και από το διάβασμα.

Κανόνας Νο. 1: Δεν αρκεί απλώς να έχεις φωτογραφική μηχανή. Πρέπει πρώτα,  να κατανοήσετε τη θεωρία πίσω από την τέχνη της, καθώς και να μάθετε δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να φωτογραφίσετε θέματα με επιτυχία. Τα παρακάτω στοιχεία θα σας δώσουν μια ιδέα για το τί εμπλέκεται και αναμένεται στο πρόγραμμα BDes Photography.

Είναι το μοναδικό πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Φωτογραφίας στην Κύπρο.

Είναι ένα τετραετές πρόγραμμα ισορροπημένο μεταξύ θεωρίας και πρακτικής. Θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφίζετε συχνά στα πλαίσια ασκήσεων και εργασιών υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών. Οι εργασίες είναι πάντα αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος και ένα μέσο αξιολόγησης της προόδου των φοιτητών. Οι εργασίες δίνονται στους μαθητές για να κατανοήσουν καλύτερα τις τεχνικές λήψης, αλλά πιο σημαντικά, τις έννοιες και ιδέες που θέλουν να επικοινωνήσουν μέσω των εικόνων τους.

Τα μαθήματα φωτογραφίας δεν προορίζονται μόνο για την εκμάθηση της λήψης εικόνων. Οι δεξιότητες όπως η επεξεργασία των φωτογραφιών, μετά τη λήψη, με τη χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών είναι εξίσου σημαντικές. Θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε περισσότερα σχετικά με την βελτίωση ή αλλαγή στοιχείων στις φωτογραφίες. Αυτό το μέρος της σπουδής προορίζεται για όσους θέλουν να εξερευνήσουν περισσότερο το πάθος και τον ενθουσιασμό τους για τη φωτογραφία και να αναπτύξουν μια επαγγελματική πρακτική.

Αναπτύξτε τη μοναδικότητα και δημιουργικότητά σας με βάση τη δική σας οπτική. Δύο φωτογράφοι δεν μπορούν να κοιτάξουν και να αισθανθούν με τον ίδιο τρόπο για μια συγκεκριμένη σκηνή. Τα οράματά τους θα είναι πάντα διαφορετικά μαζί με τη γνώση διαφορετικών τεχνικών για τη δημιουργία της εικόνας. Σπουδάζοντας στο AlexanderCollege θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αναπτύξετε το δικό σας στιλ φωτογραφίας.

Το ακαδημαϊκό περιβάλλον είναι αναμφίβολα το καλύτερο μέρος για να εξερευνήσετε το πάθος σας για την τέχνη αυτή, για να αναπτύξετε δεξιότητες, και να εργαστείτε με το στιλ που σας εκφράζει. Θα σας δώσει επιπλέον ερεθίσματα για να βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει στο χώρο της φωτογραφίας και να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας δρόμο.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ευκαιρίες και είναι πολύ σημαντικό να έχετε το δικό σας μοναδικό στυλ που θα κάνει τις εικόνες σας να αναγνωρίζονται εύκολα από τον κόσμο. Το δικό σας στυλ είναι η υπογραφή σας που θα ξεχωρίζει την δουλειά σας από τον ανταγωνισμό. Αυτή θα  είναι η δική σας μοναδική προσέγγιση στο εξειδικευμένο είδος φωτογραφίας που σας εκφράζει.