Μια πολύ «διαφορετική» ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με τη φοιτητική κοινότητα – και όχι μόνο – να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που φέρνει ανάμεικτα συναισθήματα και αντικειμενικές δυσκολίες.

Το μόνο που παρέμεινε το ίδιο είναι το πλεονέκτημα που έχουν οι φοιτητές, τα νιάτα: αυτό τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται, να παθιάζονται, να βάζουν στόχους, τους οποίους μέχρι το τέλος της χρονιάς, μπορούν να τους πραγματοποιήσουν ή να τους αθετήσουν.

Η φοιτητική κοινότητα του Alexander College, όπως κάθε χρόνο εξέλεξε τους αντιπροσώπους του, την Φοιτητική Ένωση του Alexander College (Student Union of Alexander College – SUAC), οι οποίοι για φέτος «ρίχτηκαν στη μάχη» για την προεκλογική τους εκστρατεία, αλλά και την εκλογική διαδικασία, υπό συνθήκες πανδημίας COVID – 19.

Παρόλα αυτά, η νέα κανονικότητα δεν είχε καμιά επίπτωση στον ενθουσιασμό τους! Η «μάχη» δόθηκε digital, μέσω των επίσημων σελίδων Facebook του εκπαιδευτικού ιδρύματος Alexander College, αλλά και της σελίδας της φοιτητικής τους ένωσης Student Union Alexander. Η αποστολή των υποψηφίων ήταν δύσκολη: να γνωρίσουν τους freshers – πρωτοετείς, να τους εμπνεύσουν και να τους ενθαρρύνουν να ορίσουν τους δικούς τους υποψήφιους. Παράλληλα, έπρεπε να υπενθυμίσουν στους υπόλοιπους φοιτητές ότι προχωράς και εξελίσσεσαι, μόνο θέτοντας στόχους, διαμέσου των αντιπροσώπων σου.

Τη μέρα των εκλογών υπήρξε «διαδικτυακός αναβρασμός», με τις ψήφους να καταφθάνουν η μια μετά την άλλη. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μέσω του web radio του Alexander College (Alex Web Radio – radio.alexander.ac.cy), το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τη μέρα των εκλογών, με μια μαραθώνια εκπομπή σχολιασμού και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Συγχαίρουμε και καλωσορίζουμε το νέο φοιτητικό συμβούλιο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020 – 21. Συγχαίρουμε, επίσης, και όσους δεν κατάφεραν να εκλεγούν, για την όμορφη αναμέτρηση που είχαν!

Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος μας – και όχι μόνο. Ευθύνη και καθήκον μας είναι να είμαστε συνοδοιπόροι από την αρχή μέχρι το τέλος, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα, όπως κάθε «οικογένεια», έτσι και εμείς, με ενότητα και μελλοντικούς στόχους.

#diplasou #diplasas

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, το Φοιτητικό Συμβούλιο του Alexander College: