Περιζήτητοι Λογιστές στην αγορά εργασίας, κερδίζουν συνεχώς επαγγελματική ανέλιξη στις θέσεις εργασίας που κατέχουν ή τους ανοίγονται προοπτικές σταδιοδρομίας που εντυπωσιάζουν.

Για ποιους λόγους; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις!

Ευοίωνες προοπτικές. Καλά διάβασες… Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ξεκίνησε το 2013 ή αυτή που θα ζήσουμε λόγω COVID-19, τα επαγγέλματα οικονομικών επιστημών, γίνονται απαραίτητα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όσοι σπουδάζουν οικονομικά απολαμβάνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων προγραμμάτων σπουδών – ακόμα και σε περιόδους κρίσης – καθώς η συμβολή από ειδικούς είναι αναγκαία (λογιστές, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους κ.λπ). Η λογιστική είναι το εργαλείο που θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά στην επιτυχία, όποια καριέρα κι αν επιλέξεις: να εργαστείς σε λογιστήριο, ως σύμβουλος σε εταιρία, ελεύθερος επαγγελματίας, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε τράπεζα κ.ά.

Λογιστική ως κλάδος πασπαρτού. Ακόμα κι αν έχεις δική σου επιχείρηση ή δουλεύεις σε μια εταιρία, να θυμάσαι ότι η Λογιστική είναι η γλώσσα των επιχειρήσεων. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έστω κάποιες βασικές γνώσεις. Σίγουρα κάπου θα φανούν χρήσιμες!

Εξειδίκευση. Σε μια εποχή που ζητούνται ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα στελέχη, ως απόφοιτος ενός τμήματος οικονομικών επιστημών και δη της λογιστικής θα έχεις τη δυνατότητα να βρεις δουλειά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, να ειδικευτείς σ΄ αυτό που σου αρέσει περισσότερο και έτσι να ατενίζεις με αισιοδοξία το μέλλον.

Προχώρα τις σπουδές σου ένα βήμα παραπάνω. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου στην Λογιστική θα ανοίξει ο δρόμος για πολλές επιλογές καριέρας. Κυρίως αν επιλέξεις να πάρεις πιστοποιήσεις, όπως η πιστοποίηση από το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). Εάν το πετύχεις αυτό, απογειώθηκες! Ένα δείγμα επαγγελμάτων που μπορείς να ακολουθήσεις είναι: Tax Accountant — Φοροτεχνικός, Forensic Accountant — Εγκληματολογικός Λογιστής, Auditor — Ελεγκτής, Accounts Receivable/Payable Clerk — Υπάλληλος για Εισπρακτέους/Πληρωτέους Λογαριασμούς, Ταμίας — Treasurer, Υπεύθυνος Πιστωτικού Ελέγχου — Credit Controller.

Προσωπική βελτίωση (προσωπικότητα). Η ποικιλία μαθημάτων που προσφέρεται μπορεί να αναπτύξει την κριτική σου και αναλυτική σκέψη καθώς, επίσης, και διάφορες άλλες τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την μελλοντική σου καριέρα. Να έχεις στο μυαλό σου ότι για να βρεις τη δουλειά που ονειρεύεσαι, πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του εργοδότη που μπορεί να στην προσφέρει. Μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, έχει απίστευτες προοπτικές επιτυχίας. Γι’ αυτό και η Λογιστική είναι το «δυνατό χαρτί». Θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαφόρων λογισμικών(IT Skills), να μπορείς να παρουσιάζεις projects μπροστά σε κοινό (presentation skills), αλλά και να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο (writing skills).

Γνώση σε συναφείς κλάδους. Στον κλάδο Λογιστικής, θα γνωρίσεις πολλούς άλλους τομείς – σχετικούς με την οικονομική επιστήμη. Θα διδαχτείς Management Accounting, Financial Accounting, Financial Reporting, αλλά και πληθώρα άλλων μαθημάτων που αποσκοπούν στην επιμόρφωση σε διάφορους τομείς των οικονομικών, όπως είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Project Management, Strategic Management, Service Management, Taxation, Audit and Assurance. Τι σου έλεγα; Δεν ονομάζεται τυχαία «δυνατό χαρτί»!

Δούλεψε στην Κύπρο ή στο εξωτερικό. Το επάγγελμα του λογιστή είναι ένα από τα πιο γρήγορα ανερχόμενα επαγγέλματα παγκοσμίως. Διάλεξε εσύ που θα δουλέψεις. Σε Κύπρο ή εξωτερικό, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα διακριθείς και θα… πληρωθείς καλά! Εάν υποθέσουμε ότι κατέχεις και πτυχίο αγγλικού πανεπιστημίου, τότε θα έχεις ακόμα περισσότερες ευκαιρίες.

Μέτρα καλά όλα τα δεδομένα και δες πού κλίνει η ζυγαριά! Ο κλάδος Λογιστικής, για κάποιον που αγαπά τα μαθήματα οικονομικών επιστημών είναι ιδανικός.

Σου προσφέρονται πολλές επιλογές σπουδών, σε πολλά πανεπιστήμια σε Κύπρο και εξωτερικό. Εμείς σου προτείνουμε πτυχίο αγγλικού πανεπιστημίου, με 3 χρόνια σπουδών στην Κύπρο, στο Alexander College. Γιατί;

Γιατί 1. Θα σε διδάξουν έμπειροι καθηγητές 2. Θα είσαι σε τμήματα με λίγους φοιτητές 3. Θα σπουδάζεις σε φιλικό περιβάλλον 4. Θα έχεις ακόμα μια δική σου οικογένεια!