Οι συζητήσεις περί gaming δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, – ο κλάδος και οι πωλήσεις, έχουν εντυπωσιακή άνοδο – κυρίως λόγω της αύξησης του gaming κατά την καραντίνα. Το κλείσιμο στο σπίτι απέκτησε ενδιαφέρον, για άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια (σύμφωνα με στατιστικές).

Όμως, το gaming δεν είναι απλά «παιχνίδια» ή απλά η αγορά παιχνιδιών,  και δεν πρέπει ακαδημαϊκά να θεωρείται ως τέτοιο. Είναι μια ολόκληρη βιομηχανία που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε διεθνές επίπεδο. Και, επίσης, είναι ένας κλάδος (Gaming Development), με εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολλές προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης.

Το Alexander College στη Λάρνακα, προσφέρει τον μοναδικό κλάδο στην Κύπρο, με ειδίκευση στο Gaming Development. Φοιτητές του κλάδου περιγράφουν την εμπειρία τους στο Gaming, σε έναν από τους κλάδους ψηλότερης κερδοφορίας στον κόσμο!

Stelios: Ο “γύπας”

Το παιχνίδι που επιλέγω είναι το «League of Legends», το οποίο είναι παιχνίδι στρατηγικής και περιλαμβάνει πολλών ειδών χαρακτήρες όπως, Assassins, Fighters, Mages, Marksman, Supports και Tanks.

Κάθε νέο παιχνίδι που επιλέγεις, εννοείται ότι χρειάζεται διαφορετική στρατηγικής από τα υπόλοιπα, επειδή η ομάδα σου είναι διαφορετική όπως και η αντίπαλη ομάδα, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά μυαλά και επομένως χρησιμοποιούνται και διαφορετικές τακτικές.

Παίζω αυτό το παιχνίδι για περίπου 10 χρόνια, και συγκεκριμένα από τις 27 Οκτωβρίου 2009. Αυτό το παιχνίδι είναι ο λόγος, που με έκανε να καταλάβω και να αντιληφθώ την εξέλιξη του Virtual κόσμου στα γραφικά. Μερικές φορές παίζω το παιχνίδι σαν να είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά κάποιες άλλες φορές λόγω του ότι σπουδάζω Computer Science με Gaming Development, με κάνει να βλέπω το παιχνίδι περισσότερο σαν κώδικες και αριθμούς. Το προσωπικό μου ρεκόρ για τις ώρες που έπαιζα συνεχόμενα ένα παιχνίδι ήταν σχεδόν 50 ώρες με ένα διάλειμμα τριών ωρών ενδιάμεσα.

Theodoros: “Φέρτε υποβρύχια”

Το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι το «Football Manager». Ασχολούμαι με αυτό εδώ και 13 χρόνια αμέτρητες ώρες. Μόνο στη νεότερη έκδοση του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε στις 19/11/2019 έχω γραμμένες 670 συνολικές ώρες και το ρεκόρ μου είναι 28 συνεχόμενες ώρες. Έχω πάθος με το ποδόσφαιρο, ως φίλαθλος, και θα ήθελα σε κάποια άλλη ζωή, ίσως, να ήμουν προπονητής κάποιας μεγάλης ομάδας! Το παιχνίδι αυτό, λοιπόν, μου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Έστω πίσω από μια οθόνη μπορώ να διαχειριστώ την ομάδα που μου αρέσει, έχοντας πολλές επιλογές, ως virtual προπονητής που είμαι. Αυτό, είναι που κάνει και το παιχνίδι τόσο ρεαλιστικό. Το gaming γενικότερα με βοήθησε να καταλήξω σε ποιόν κλάδο θέλω να σπουδάσω και με τί θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον.

Savvinos: Λατρεύει τον ιππόδρομο

Το παιχνίδι που με έκανε να καταλάβω ότι το gaming έχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ήταν το «Call of Duty Modern Warfare 2». Αυτό το παιχνίδι με έφερε κοντά και σε φίλους που κάνουμε παρέα μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο είναι του 2009 και μου άρεσε τόσο πολύ που αρχικά ήμουνα gamer του PC και για ένα χρόνο περίπου έπαιζα στο PC και στην συνέχεια αγόρασα Playstation 3 για να παίζω με τους φίλους μου που είχα γνωρίσει διαδικτυακά. Γενικά τα «Call of Duty» είναι πολεμικά παιχνίδια (First Person Shooter) και διαδραματίζονται σε περίοδο Παγκόσμιου Πολέμου Α’ ή Β’, όμως το συγκεκριμένο ήταν στην εποχή που βγήκε. Τα «Call of Duty» πιστεύω είναι αυτά που ξεκίνησαν να παίρνουν το online gaming στο επόμενο επίπεδο και είναι η σειρά παιχνιδιών που αγάπησα περισσότερο απ’ όλα. Το ρεκόρ μου πρέπει να είναι γύρω στις 17 ώρες σε μια μέρα.

Marios: Ο Ζεμπεκκάς

Το αγαπημένο μου παιχνίδι στο PC το οποίο παίζω με τις ώρες είναι το «Pro Evolution Soccer(PES)». Ξεκίνησα από το 2009 όπου αγόρασα το PES 2009. Στη συνέχεια, αγόρασα όλα τα PES από το 2009 μέχρι το 2015. Το ρεκόρ μου που έπαιξα αυτό το παιχνίδι ήταν 4 ώρες συνεχόμενα. Αλλά τις πιο πολλές ώρες που έπαιξα ήταν στο GTA IV που χρειάστηκα 2 μέρες, 6 ώρες την μια μέρα και 5 ώρες την επόμενη, κατά την περίοδο του καλοκαιριού, για να ολοκληρώσω όλες τις αποστολές του παιχνιδιού.

Το gaming στις σπουδές μου με βοηθάει πολύ. Ανακαλύπτω το πώς φτιάχνεται ένα παιχνίδι ή μια απλή εφαρμογή για το κινητό και εγώ τότε προσπαθώ, εννοείται, με την βοήθεια των καθηγητών μου, να φτιάξω κάτι ωραίο και εντυπωσιακό.