Ο Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Λάρνακας, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του AlexWebRadio, στον διαδικτυακό, ραδιοφωνικό σταθμό του Alexander College, και μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τη Λάρνακα, τους νέους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές που τους δίνει η πόλη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπήρξε πάντα δίπλα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, γιατί, όπως σημείωσε, «είναι πηγή ζωής» αφού «μια πόλη είναι ζωντανή όταν έχει νέους και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα που έθεσε κατά την θητεία του είναι να καταφέρει να κρατήσει τους νέους στην πόλη τους, αν και θεωρεί ότι αυτή η γενιά, αυτής της δεκαετίας είναι η δεύτερη πιο αδικημένη γενιά, μετά την τουρκική εισβολή. Είναι αυτοί που έζησαν το «κούρεμα» του 2013 και την οικονομική κρίση που ακολούθησε και πριν ακόμα η κρίση ξεπεραστεί ήρθε η πανδημία, με ακόμα τραγικότερες συνέπειες.

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια πόλη, από το οι νέοι της να μην μπορούν να βρουν δουλειά, να πηγαίνουν στο εξωτερικό ή κάθε πρωί να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις και έτσι να χάνουμε το πιο παραγωγικό, το πιο ζωντανό και το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας… είναι μεγάλο στοίχημα.»

Όσο αφορά την ανάπτυξη της πόλης καθώς και του πολιτισμού, έγινε αναφορά στα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και σε όσα θα ξεκινήσουν, αυτά που θα αναβαθμίσουν το πολιτιστικό προϊόν της πόλης, την ποιότητα των υπηρεσιών και παράλληλα θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας.

Αναφέρθηκε και στους μακροπρόθεσμους στόχους, που είναι «να ενοποιήσουμε το μουσείο με το αρχαίο λιμάνι και το ψηφιδωτό του Ηρακλή, σε ένα ενιαίο project, που θα εμπλουτίσει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και το πολιτιστικό προϊόν της Λάρνακας.»

Τέλος, σημείωσε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει για ακόμα μια φορά τη θέση του Δημάρχου, στις επερχόμενες εκλογές Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των έργων ανάπτυξης.

Παρακολουθήστε εδώ τη συνέντευξη.