Αδιαμφησβήτητα η Νομική Επιστήμη είναι ένας από τους πιο αγαπητούς κλάδους για σπουδές στις μέρες μας. Τί θα συμβεί όμως στο μέλλον; Θα μπορέσει ο χώρος εργασίας να «χωρέσει» τους αποφοίτους του;

Η απάντηση είναι Ναι, γιατί η Νομική μπορεί να εξελίσσεται και να διευρύνεται!

Τους λόγους θα τους μάθεις εάν διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Οι νέοι σήμερα νιώθουν πλέον πιο ανεξάρτητοι και οι πλείστοι μπορούν να επιλέξουν τις σπουδές που θέλουν να ακολουθήσουν, ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Άλλοι πάλι, επιλέγουν με βάση τις εξελίξεις στις θέσεις εργασίας, τη ζήτηση που υπάρχει για συγκεκριμένα επαγγέλματα ή επιλέγουν τα επαγγέλματα «τεχνολογίας» γιατί θεωρούν ότι αυτά έχουν «μέλλον».

Σύμφωνα με έρευνες, ένα από τα μακροβιότερα επαγγέλματα, το οποίο παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των νέων ατόμων, αλλά προσφέρει και αρκετές θέσεις εργασίας, είναι αυτό της Νομικής Επιστήμης. Για ποιο λόγο όμως, αυτή η σπουδή/ επάγγελμα κράτησε γερά μέσα στο χρόνο, έτσι ώστε να μπορεί σήμερα να συναγωνίζεται τα επαγγέλματα τεχνολογίας που έχουν την πρωτιά στη ζήτηση και προσφορά εργασίας;

Ως ακαδημαϊκός στον κλάδο Νομικής, με εμπειρία πολλών χρόνων στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θεωρώ ότι το Πεδίο της Νομικής Σφαίρας, έχει γίνει πλέον ευρύ, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σήμερα σε διαφορετικού τύπου επαγγέλματα, πέραν από αυτό του Δικηγόρου. Έτσι, μπορούμε να δούμε την εξέλιξή του μέσα από το χρόνο… ως μια εξέλιξη που δεν μειονεκτεί σε σχέση με αυτήν της τεχνολογίας.

Ένας απόφοιτος Νομικής μπορεί να κτίσει την καριέρα του σε εμπορικούς οργανισμούς, δημόσια υπηρεσία, ως Δημοσιογράφος, μπορεί επίσης να εργαστεί σε Διεθνείς μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, σε Τράπεζες, Αστυνομία ή να ακολουθήσει το δρόμο της Πολιτικής ή της Διπλωματίας.

Ακόμη, δημιουργήθηκαν εξαιρετικές Νομικές Σχολές, που προετοιμάζουν απόλυτα τους φοιτητές, δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν στη Νομική του σήμερα, στις σημερινές απαιτήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια πετυχημένη καριέρα στον κλάδο.

Ο κλάδος Νομικής του Alexander College υπόσχεται μεγάλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και προσφέρει τις βάσεις που χρειάζονται για την ανάπτυξη μιας σειράς δεξιοτήτων. Οι φοιτητές μας, αναπτύσσουν σταδιακά την ικανότητα να επιχειρηματολογούν με τεκμήρια, εξελίσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, επιλύουν προβλήματα και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Έτσι, γίνονται ευέλικτοι για να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε επάγγελμα του Νομικού κλάδου, επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Το πτυχιακό πρόγραμμα Νομικής του Canterbury Christ Church University, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά στο Alexander College, εστιάζει στην μεθοδική προσέγγιση για επίλυση «προβλημάτων», ενώ συνδυάζει και τη δημιουργία πνευματικής διαύγειας, όπου θα επιτρέψει στο μελλοντικό Νομικό, να διεισδύσει με καθαρότητα στο θέμα που προκύπτει.

Η μελέτη του Δικαίου, λοιπόν, καθίσταται αρκετά ενδιαφέρουσα, κυρίως αν λάβουμε υπόψη και την καθοδήγηση από μια έμπειρη ακαδημαϊκή ομάδα. Εάν, επομένως, η Νομική είναι το πάθος σας, αυτά και ακόμα πιο πολλά μπορούμε να τα εγγυηθούμε!

Μάριος Ανδρέου
Υπεύθυνος Καθηγητής
Νομικής
Alexander College