Γνωρίζετε ότι ο Jeff Bezos, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είναι απόφοιτος κλάδου Πληροφορικής; Ωστόσο, ακόμα και οι υπόλοιποι επιτυχημένοι και πιο πλούσιοι επιχειρηματίες στον κόσμο που ακολουθούν τον Bezo, είναι όλοι γνώστες Προγραμματισμού και ταλέντα στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. 

Ο Elon Musk (Ιδρυτής Paypal), Bill Gates (Ιδρυτής Microsoft) και Mark Zuckerberg (Ιδρυτής Facebook), έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με σπουδαίες ανακαλύψεις, που καθόρισαν το μέλλον της ανθρωπότητας, εξήπταν την αξία της τεχνογνωσίας, δυνάμωσαν τις οικονομίες των χωρών, ενώ παράλληλα έκαναν πιο εύκολη και ενδιαφέρουσα τη ζωή μας!

Αν ανακάλυψες ότι σου αρέσουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έχεις πάθος με την τεχνολογία και το Διαδίκτυο, ίσως είσαι εσύ ο επόμενος πετυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο των computers. Εμείς στο Alexander College σου προσφέρουμε την επιλογή ενός κλάδου Computer Science with Gaming Development, στα Ελληνικά.

Σε ποιους τομείς, όμως, μπορεί να εργαστεί ένας απόφοιτος του συγκεκριμένου κλάδου; Διάβασε παρακάτω και μέτρα τις επιλογές σου.

Προγραμματιστής Ιστοσελίδων

Στις μέρες μας οι ιστοσελίδες είναι αναγκαίες για κάθε επιχείρηση και οργανισμό. Με πτυχίο πληροφορικής παίρνεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να προγραμματίσεις μια ιστοσελίδα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών σου. Πρέπει πάντα να ακολουθείς το «trend» της αγοράς και να ενημερώνεσαι για τυχόν αλλαγές που προκύπτουν λόγω της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας.

Προγραμματιστής Παιχνιδιών

Όλοι έχουμε παίξει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι στο κινητό, στον υπολογιστή ή σε μια κονσόλα (PlayStation, Xbox, κ. ά.). Όσο ενδιαφέρον είναι να παίζεις ένα παιχνίδι, άλλο τόσο είναι ενδιαφέρον να το δημιουργείς και να δίνεις εσύ ζωή στους ήρωες. Σίγουρα, χρειάζεσαι πάθος για τα παιχνίδια, αλλά και γνώσεις προγραμματισμού, τις οποίες μπορεί να πάρεις στον κλάδο τον οποίο δημιουργήσαμε για εσένα που είσαι λάτρεις του είδους.

Διαχειριστής συστημάτων πληροφοριών

Η δουλειά ενός διαχειριστή πληροφοριακών συστημάτων συνιστά, συνήθως, μια εργασία πλήρους απασχόλησης, καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων υπολογιστών. Είναι υπεύθυνος για το σύνολο της συντήρησης των τεχνολογικώνυποδομών εντός του οργανισμού.

Διαχειριστής Βάσης Δεδομένων 

Η ευθύνη σας ως Διαχειριστής Βάσης Δεδομένων (DBA) θα είναι η απόδοση, η ακεραιότητα και η ασφάλεια μιας βάσης δεδομένων. Θα συμμετάσχετε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της βάσης δεδομένων, καθώς και στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων για λογαριασμό των χρηστών.

Αν, βέβαια, προκύψει η αίσθηση πως καμία από τις παραπάνω ενασχολήσεις δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, υπάρχουν πάντα και άλλες επιλογές! Οι τελευταίες περιλαμβάνουν εργασία σε άλλους τομείς της ανάπτυξης (όπως Web, παιχνίδια, συστήματα, προϊόντα, προγράμματα και λογισμικό), ως αναλυτής, ως διαχειριστής (βάσεων δεδομένων ή δικτύων), είτε σε ακαδημαϊκό, είτε σε βιομηχανικό ερευνητικό δυναμικό, συμβάλλοντας στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των συναφών τεχνολογιών. Εκτός αυτών, δυνατή θα ήταν επίσης η επιδίωξη απασχόλησης στον κλάδο της διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας, της διαχείρισης ή της επιχειρηματικότητας.

Ασφάλεια κυβερνοχώρου (Cyber Security)

Οι αναλυτές της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο βοηθούν στην προστασία ενός οργανισμού χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνολογιών και διαδικασιών για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των απειλών στον κυβερνοχώρο. Ως αναλυτής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θα προστατεύετε την υποδομή πληροφορικής (συμπεριλαμβανομένων δικτύων, υλικού και λογισμικού) από μια σειρά εγκληματικών δραστηριοτήτων.