Λίγες βδομάδες πριν κλείσει τον κύκλο του το 2020, προσωπικό και φοιτητές του Alexander College(AC), εργάστηκαν έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα κάτι που υπήρχε στα πλάνα εδώ και καιρό: ένας διαδικτυακός, ραδιοφωνικός σταθμός, το AlexWebRadio.

To AlexWebRadio, έκανε πρεμιέρα στις 16 Νοεμβρίου 2020, με μια 5ωρη μαραθώνια εκπομπή, η οποία «κάλυψε» τις φοιτητικές εκλογές του ακαδημαϊκού ιδρύματος, που γίνονταν εκείνη τη μέρα και εν τέλει ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Μέχρι εκείνη τη μέρα, κανείς δεν πίστευε ότι ο ραδιοφωνικός μας σταθμός θα έρθει να προστεθεί στο κομμάτι της επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των φοιτητών του AC. Και όμως, κάποιοι το πίστεψαν, εργάστηκαν γι’ αυτό και το έκαναν να πετύχει!

Εμπνευστές και δημιουργοί, λοιπόν, είναι ο Γιώργος Παντελίδης και Άγγελος Ευαγγέλου, Supervisors του Student Union of AC και ο Κυριάκος Χριστοφή, 2ετής φοιτητής στον κλάδο Hospitality Management. Συζητήσεις, συνεντεύξεις, έξυπνο χιούμορ και παιχνίδια, είναι η «συνταγή επιτυχίας» του ραδιοφώνου μας.

Ο Κυριάκος Χριστοφή, μπορεί, όμως, να περιγράψει καλύτερα την εμπειρία του. Τον βρήκαμε στις εγκαταστάσεις του AlexWebRadio, στον αγαπημένο του πλέον χώρο!

Ένα χρόνο πριν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το SUAC TV, ήμουν από τους πρώτους «καναλάρχες» του AC. Αυτό ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα μέχρι τώρα, στα 20 μου χρόνια. Έδειξα πολύ ενδιαφέρον και αφιέρωσα χρόνο για να κάνω το κανάλι να ανέβει και να ψυχαγωγεί τους συμφοιτητές μου και εννοείται ότι όλο αυτό ήταν εθελοντικά. Έτσι, με επέλεξαν να αναλάβω το AlexWebRadio, αν και δεν είχα ποτέ ξανά ασχοληθεί με ραδιόφωνο.

Η προσωπική μου υπέρβαση ήταν ότι έμαθα να διαχειρίζομαι το άγχος μου και πλέον «βγαίνω» στην εκπομπή χωρίς να τρέμω ολόκληρος! Νομίζω, ότι ο ζήλος μου και το πάθος μου, βγάζει ένα καλό αποτέλεσμα που απ’ ότι φαίνεται αρέσει… και γι’ αυτό νομίζω το αγάπησαν οι συμφοιτητές και οι καθηγητές μου, γιατί περνάμε καλά όλοι, με τραγούδια, συνεντεύξεις, γέλιο και πολλή πλάκα.

Λαμβάνω υπόψη μου και τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά σχόλια. Μέσα από τα θετικά σχόλια παίρνω θάρρος και από τα αρνητικά βελτιώνομαι. Σίγουρα όλο αυτό το κάνω και για αυτό-βελτίωση, για να πετύχω αργότερα κάποιους προσωπικούς μου στόχους, αλλά και γιατί από μικρός είχα αυτό το μικρόβιο για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Θαύμαζα πολύ θυμάμαι τον Χρίστο Φερεντίνο, τον οποίο βέβαια θαυμάζω ακόμα!

Μαζί με το Γιώργο κάναμε ήδη 3 συνεντεύξεις με διαφορετικού τύπου περιεχόμενο. Αυτός είναι ένας από τους στόχους μας, να ενημερώνουμε, να ευαισθητοποιούμε για κοινωνικά θέματα, να ψυχαγωγούμε και να δίνουμε κίνητρα στους φοιτητές μας, να επεξεργάζονται νέες πληροφορίες που μπορεί να τους βοηθήσουν στις σπουδές τους ή στο προσωπικό και επαγγελματικό τους μέλλον.

Φιλοξενήσαμε τη Στέλλα Μάστορα (Πρόεδρος Europa Donna Κύπρου) σε μια συνέντευξη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, κοντά μας βρέθηκε και ο Γιάννης Χατζηκωσταντούρας (Co-Founder του Student Life & People First), ένας νεαρός επιχειρηματίας όπου μαζί του είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσαμε για τη νεανική επιχειρηματικότητα και για τις start up επιχειρήσεις. Θεωρήσαμε ότι αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που ενδιαφέρει πολλούς φοιτητές όπως και εμένα. Η τελευταία μας συνέντευξη ήταν με την Μαρία Τζιαμαλλή (Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Φοιτητικών Ενώσεων – ΠΟΦΕΝ) όπου αναφερθήκαμε στα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές αλλά και την νεολαία εν καιρώ Covid-19. Τα νέα περιοριστικά μέτρα μας σταμάτησαν, αλλά ετοιμάζουμε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα για όταν με το καλό επιστρέψουμε.

Τί μου προσφέρει όλο αυτό; Φυσικά όχι χρήματα, αλλά πολλά άλλα πράγματα. Εγώ πάντα ό, τι έχω κάνει στη ζωή μου το έκανα με πάθος και πείσμα. Θέλω να πετύχει για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι έχω ικανότητες και μπορώ να συνεχίσω  τις σπουδές μου και να γίνω ένας καλός Project Manager. Επίσης, με αυτή την εμπειρία, θα δημιουργήσω το δικό μου κύκλο, γνωριμίες που θα με βοηθήσουν στην πορεία. Άλλωστε, κάνω παράλληλα και το όνειρό μου πραγματικότητα, εφόσον η ενασχόλησή μου με τα media είναι κάτι που το ονειρεύομαι από μικρός.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να σε καθοδηγούν. Αναφέρομαι στον συμπαρουσιαστή μου, αλλά και πολύ καλό μου φίλο Γιώργο Παντελίδη, αλλά και στους ανθρώπους που μεσυμβουλεύουν, όπως ο Ανδρέας Ζαμπάς ραδιοφωνικός παραγωγός του Politia FM, τους οποίους ευχαριστώ πολύ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους αγκάλιασαν το ραδιόφωνό μας. Τους υποσχόμαστε ότι έρχονται πολύ καλύτερες μέρες.

#staytuned